6 Ekim 2012 Cumartesi

PERYÖN iNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 1. GÜN

 
 
 
Peryön tarafından düzenlenen ve bu sene 20.si gerçekleşen ''İnsan Yönetimi Kongresi,'' 4-5 Ekim tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde başarılı bir organizasyon ile gerçekleşti.

İlk günün açılış konuşmacısı Avrupa Birliği Bakanımız, Sn. Egemen Bağış idi. Kendisi The Baruch  College of the City University of New York, İşletme fakültesinden İK alanında lisans derecesine sahip olması sebebi ile, katılımcılara kendisini yakın
hissettiğini belirterek sözlerine başladı. Katılımcıların sorunları hakkında fikir sahibi olduğunu Bakanlığında  %58 katılımla hanım çalışanlara pozitif ayrımcılık yaparak istihdam olanağı sağlandığını belirtti.
Avrupalı'nın önyargılarından kurtulduğunda AB sürecinde başarı sağlanacağını ve bu başarıyı görmek için kendisinin ve ekibinin sabrı ve kararlılığı olduğunu belirtti. İnsan Yönetiminin Gündem ve Geleceğinin tartışıldığı Avrupa'nın en büyük İK kongresinin yapıldığı İstanbul şehrinin bile Avrupalı tarafından Avrupa'nın en doğulu şehri olarak algılandığını, ve fakat Doğu açısından ise doğunun en batılı, en Avrupai şehri olarak betimlenmesinin bile tezat yaratmaması gerektiğine değindi.
 


Diğer açılış konuşmacısı TAV'ın CEO'su Sn.Sani Şener ise "Bilgi işçileri" olarak nitelendirdiği güünümüz İK'cılarına Sanayi devriminden başlayarak girişimci kuşakların neler yaptığını örneklendirdi ve TAV'ın ilk olarak AHL ihalesi ile başlayan serüvenindeki önemli kararlarla zamanı nasıl yakalamaya çalıştığını samimiyetle anlattı.
Başarılı olan insanların hayata esnek bakan, çalışkan ve kendisini yenileyen insanlar olduğunu vurgularken, bunun tam tersinin de başarılı olmak için yetmediğini dile getirdi.
Galip gelmek ve kazanmak arasındaki farklara da değinen Şener,
"Kariyerin her sabah yeniden başlayan bir olgu" olduğunun unutulmaması gerektiğinini ve lüks arttıkça mutluluğun azalacağına  örneklerle değindi ve sürdürülebilir bir başarı için mutlu olmanın gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca kendi çalışanlarını da A takımı, Altın yakalılar ve Apaçiler olarak gruplandırması gayet ilginçti.
 İlk gün içerisinde devam eden paralel oturumlarda, konuşmacılar ve İK profesyonelleri birbirinden ilginç konuları masaya yatırdılar.
 Ben sadece 3 tanesine katılabildim, notlarımı ve fikirleriimi ileriki zamanda paylaşacağım.